Fondacija prof.dr Neđo Balaban

PočetnaO namaM&I Group UspehFondacija prof.dr Neđo Balaban

Fondacija prof. dr Neđo BalabanPrije skoro tri decenije, M&I priču započelo je par entuzijasta, koji su vjerovali u svoje ideje i to da će one jednog dana tržište informacionih tehnologija promjeniti na bolje. Jedan od tih entuzijasta bio je i profesor dr Neđo Balaban, koji je svoje ideje, strast i ljubav prema informacionim tehnologijama, godinama prenosio studentima Ekonomskog fakulteta Subotica (smera Poslovni informacioni sistemi).

Danas te ideje i vrijednosti i dalje žive, a njihove snove i ciljeve ostvaruje M&I tim koji čini više od 200 zaposlenih, od kojih su neki bili studenti profesora dr Neđe Balabana, za vrijeme njegove profesorske karijere. Profesor je cio svoj radni vijek posvetio profesionalnom i ličnom usavršavanju, nesebičnom deljenju znanja, svojim kolegama i studentima. Veoma je cenio trud, samoinicijativu i kao osnov bilo kakve saradnje, moralo je da postoji međusobno povjerenje i poštovanje. Uživao je u rješavanju raznih izazova koje je nametnulo tržište, a nekad i sami studenti.

Fondacija prof. dr Neđo Balaban, osnovana je sa ciljem da se ove vrijednosti neguju, da se nagrađuje uspjeh i podstiče samoinicijativa, kreativnost i inovativnost kod studenata. Fondacija dodeljuje stipendiju za dvoje studenata Ekonomskog fakulteta, Subotica (smjer: Poslovni informacioni sistemi) i dvoje studenta Banjalučkog Univerziteta.