Zašto je dobro biti deo M&I tima?

PočetnaKarijeraM&I timZašto je dobro biti dio M&I tima?

Zašto je dobro biti dIo M&I tima?

M&I priču je pre skoro tri decenije započelo nekoliko entuzijasta koji su verovali u svoje ideje i to da će one jednog dana tržište informacionih tehnologija promjeniti na bolje. Danas te ideje i vrijednosti žive, a njihove snove i ciljeve ostvaruje M&I tim.

M&I Systems, Co. Grupu čini više od 200 zaposlenih u 5 zemalja, koji svakodnevno rade na unapređenju našeg portfolia, novim idejama i novim ciljevima. Zajedničkim fokusom ka istom cilju, iskustvom i znanjem u velikom broju poslovnih procesa i industrija, proizvodima, uslugama i rješenjima kojima se omogućava automatizacija poslovanja i transformacija poslovnog modela, ostvaren je veliki broj referenci na regionalnom tržištu. Skoro tri decenije na IT tržištu ogleda se raznovrsnom portfoliu, projektima sa kompanijama koji predstavljaju tržišne lidere u svojoj oblasti i partnerska saradnja sa najpoznatijim svetskim IT kompanijama. Sve ovo pruža našim zaposlenima konstantnu priliku za učenje, praćenje trendova iz poslovnog svijeta, učestvovanje u različitim fazama poslovne saradnje i samim tim priliku za razvoj karijere.

Raditi u M&I-u znači raditi u dinamičnom okruženju gde se cjeni trud, omogućava napredovanje, konstantno učenja novih stvari i razmjena znanja. Jedni drugima podstičemo kreativnost i samoinicijativu, rješavamo izazove, jer rješenja su naša zajednička budućnost, uz odličnu radnu atmosferu, kulturu povratne informacije i međusobno povjerenje i poštovanje.

Naši zaposleni imaju priliku da kroz svakodnevne aktivnosti u M&I-u uživaju, dok istovremeno rade na ličnom i profesionalnom razvoju.
Sport nas od malih nogu uči šta je to disciplina, zašto i kako uvek biti spreman za neočekivano, kako biti vođa tima ali i kako pratiti druge. Sport je veliki dio naše korporativne kulture i vrijednosti koje njegujemo. M&I je već tradicionalno godinama, sponzor i podrška Hokej Klubu Vojvodini. Takođe, kroz učešće u humanitarnim događajima, kao što su NS Business Run I IT štafeta, naš tim daje svoj doprinos unapređenju kvaliteta života onima kojima je to najpotrebnije.
Digitalizacija je imala veliki uticaj na postojeći i čvrsto ustaljeni poslovni model, toliko da su promjene postale sastavni dio naše poslovne i privatne svakodnevnice. Da bi ispratili te promjene, prilagodili im se i spoznali kao i iskoristili sve mogućnosti koje one donose, u M&I-u se neguje rast i razvoj zaposlenih kroz interne i eksterne edukacije, kao i razmjenu znanja.
Budući da svako od nas ima drugačiji životni ritam, ovim omogućavamo da svako uspije da održi balans privatnog i poslovnog. Fleksibilno radno vrijeme omogućava da radne navike ne moraju mnogo da se mjenjaju.
Ukoliko se neko ne oseća dobro ili ima privatne obaveze, postoji mogućnost korišćenja rada od kuće.
Većina nas se bavila nekim sportom u odrastanju, a neki se i dalje bave. Omogućavanjem ovih programa zaposlenima, pružamo im mogućnost da se i uz posao, nastave baviti raznim vrstama sporta, i da fizickom aktivnoscu održavaju životni balans.
Praćenje globalnih trendova nije uvek moguće samo iz kancelarije. Organizovanjem, prisustvom i aktivnim učešćem na raznim konferencijama i meetup-ima, M&I Systems, Co. Group omogućava svojim zaposlenima praćenje novosti iz IT svijeta i mogućnost da budu kreatori trendova. Kompanijama koji su naši dugogodišnji partneri omogućavamo podršku a klijentima obezbeđujemo dodatnu vrijednost, kroz stečeno znanje i nove ideje.
Mini tematska druženja kojima se podstiče timski duh i komunikacija između timova. Podstiče se i kreativnost zaposlenih, koja pruža mogućnost da svoje hobije uključe u poslovnu atmosferu i podjele sa kolegama. Pored toga, pruža se mogućnost da se bolje upoznaju timovi koji ne sarađuju svakodnevno, da se isprobaju aktivnosti koje sami ne bismo probali ili da se prosto provede prijatno popodne i zaokruži radna nedelja u društvu kolega.
Team building aktivnosti su tu da nas podsete na važnost zajedništva i zajedničkih ciljeva. Novim iskustvima, zabavom, sportskim aktivnostima, boravkom u prirodi, inostranstvu ili jednostavno druženjem van posla, radi se na jačanju timskog i takmičarskog duha,na međuljudskim odnosima, na poboljšanju komunikacije, smanjanju nakupljenog stresa, preuzimanju rizika i odgovornosti, planiranju i upravljanju promjenama, kreativnom rješavanju problema i donošenju odluka. Razvija se pozitivna energija i snaga kolektiva, jer snaga tima je uvijek veća nego zbir pojedinačnih potencijala svakog člana tima.
U eri ubrzanog načina života, nekad nam je potrebno da se podsjetimo da treba da vodimo računa o zdravlju i unosu vitamina. Zbog toga, mi naše zaposlene podstičemo u par navrata u toku mjeseca da unose dovoljano vitamina.
Kroz ovaj vid rekreacije podsećamo zaposlene da treba da budu aktivni i da ovim putem pokušaju da neutrališu rezultat svakodnevnog sjedenja na poslu. Na 15 minuta imaju mogućnost da naprave reset, odmore oči od zračenja i kompjuterskog ekrana, urade nekoliko vježbi na radnom mjestu, nakon čega je lakše vratiti se poslu, sa novom energijom i boljom koncentracijom.