Outsourced Development Centar

PočetnaManaged ServicesOutsourced Development Centar

Outsourced Development CentarNaša strategija ne podrazumjeva kratkoročne projekte razvoja. Međutim, znamo da postoji mogućnost da će neki potencijalni klijenti želeti da „isprobaju“ naše sposobonosti pre nego što donesu odluku o dugoročnoj saradnji sa našim timom, i u ovim slučajevima postoji mogućnost angažovanja našeg tima za kratkoročni projekat. Naši angažmani imaju tendenciju da budu dugoročni, imamo vrlo vrlo malu fluktuaciju osoblja, a sve administrativne obaveze oko zaposlenih su pokrivene angažmanom. Većinu našeg rada zasnivamo u Novom Sadu, univerzitetskom gradu i naše osoblje ima dobro znanje engleskog.

Tehnologije


Programski jezici: JavaScript, TypeScript, C#, Java, C++, Python, PHP
Mobilne platforme: Android / Java, iOS / ObjectiveC & Swift, App Store, Test Flight, Google Play
JS okruženja i biblioteke: Angular 2-6, Jquery, Knockout, React, Durandal, Bootstrap
Baze podataka: MongoDB, SQL Server, Oracle, IBM DB2, Informix, Redis, CDN
Koncept i pristup: RESTful API, Microservices, Unit testing
Aplikativni serveri: NodeJS, Tomcat, IIS, Azure
Alati: Trello, Jira, Redmine, Jenkins, Git, GitHub, TFS

Outsourcing razvoj više ne podrazumeva samo da dobavljač dobije potpunu specifikaciju na osnovu koje se izvorni kod isporučuje. Kada kompanija traži kvalitetnog partnera za outsourcing saradnju, tehnologija je samo jedan od parametara koji se uzima u obzir. Kako se tehnologija mjenja i razvija veoma brzo, ona obično nije odlučujući parametar. Kompanije danas očekuju od outsourcing partnera koji će ih pratiti u razvoju ideja, obavaljanju analiza i koncepta, i koji će na kraju dostaviti testiran softver koji donosi vrijednost.

Model saradnjeOutsourcing razvoj više ne podrazumeva samo da dobavljač dobije potpunu specifikaciju na osnovu koje se izvorni kod isporučuje. Kada kompanija traži kvalitetnog partnera za outsourcing saradnju, tehnologija je samo jedan od parametara koji se uzima u obzir. Kako se tehnologija menja i razvija veoma brzo, ona obično nije odlučujući parametar. Kompanije danas očekuju od outsourcing partnera koji će ih pratiti u razvoju ideja, obavljanju analiza i koncepta, i koji će na kraju dostaviti testiran softver koji donosi vrednost.

Podržavamo više modela saradnje, a dva osnovna modela su:


Udaljeni tim (Naš tim je uključen u tim klijenta, procesi su u potpunosti prilagođeni, većina menadžment aktivnosti su na strani klijenta, rizik kreiranja maksimalnog ishoda je takođe na klijentovoj strain, cjene su niže)
Projektni razvoj (Kompletan razvojni proces je pokriven od strane našeg tima, tim je sastavljen na osnovu projektnih zahtjeva, menadžment aktivnosti su na našoj strani, rizik isporuke vrijednosti je na našoj strani, cjene su veće)

Ova dva modela često nisu jedina opcija, već je model saradnje kombinacija ova dva modela. Početni parametri se mjenjaju vremenom:


Povjerenje se povećava
Obezbjeđuje se više rezultata na osnovu manje ulaznih informacija
Proces je usklađen
Obim saradnje raste

Svi ovi elementi dovode do činjenice da se pravi model ustanovi nakon određenog perioda saradnje.

Outsourcing partnerVeoma često kompanije očekuju da će outsourcing saradnja rješiti sve probleme koje imaju u razvoju. Prebacivanje svih izazova koji postoje u razvoju ka outsourcing partneru, ne znači da je bolji rezultat podrazumjevan. Outsourcing je partnerstvo bez obzira na udaljenost, tehnologiju ili poslovni model. Ako se ne obuhvate svi važni parametri i ako se ne uloži dovoljno energije, ishod ne može biti garantovan. Recept za uspjeh je jednostavan: bez tajni, bez magije, bez sreće. Pravi izbor partnera (Link ka : http://www.tiacgroup.com/) je sve što je potrebno.

Zašto M&I?M&I ima veoma nisku fluktuaciju zaposlenih, manje od 10% godišnje. Naši zaposleni su lojalni M&I-u i M&I je lojalan svojim zaposlenima. Ne postoji praksa uzimanja visokokvalifikovanog osoblja sa jednog projekta, odnosno od jednog klijenta i prebacivanja na drugi projekat/klijent, što je uobičajena praksa u drugim firmama. Za razliku od nekih firmi koje imaju sjedište u Aziji, M&I je baziran u Evropi, a naša vremenska zona je ista kao i u Parizu i Frankfurtu, što se preklapa sa istočnom obalom u SAD-u.

M&I postoji od 1991. godine i u svom poslovanju ima već uspostavljene i uspješno testirane prakse u oblasti razvoja, implementacije i podrške kada je u pitanju poslovni softver, kao i oblasti poslovne inteligencije, poslovnih procesa, finansijske tehnologije i SAP-a. U cilju što efikasnije realizacije projekta, naš tim sprovodi ambasadorski program, u kojem se zaposleni M&I-a šalju u kompaniju klijenta na period od 1 do 3 meseca, kako bi se što bolje upoznali sa poslovanjem kompanije klijenta i njegovim zaposlenima. Mi ohrabrujemo naše klijente da gledaju na naše zaposlene kao na svoje zaposlene, kao i da svoje zaposlene šalju u Novi Sad da rade direktno sa M&I timom. Smatramo da ovakva razmjena dovodi do mnogo boljih rezultata.