Vijesti

PočetnaNovostiVijesti

Potpisan memorandum o razumevanju FEFA Koalicije za digitalnu transformaciju

19. februar 2018.

Pored toga što ima kancelarije u dva univerzitetska grada, Novi Sad i Grac, M&I Systems je otišao korak dalje u razvoju saradnje sa akademskom zajednicom. Povodom pokretanja novog master akademskog programa Digitalna transformacija čiji je početak planiran za 19. februar 2018. godine, FEFA i M&I Systems potpisali su memorandum o razumevanju FEFA Koalicije za digitalnu transformaciju. Ova inicijativa ima za cilj unapredjenje studijskih programa kroz adekvatno pozicioniranje poslovnih kompetencija koje su determinisane procesom digitalne transformacije, prepoznajući strateški značaj njihovog uskladjivanja sa globalnim trendovima. FEFA je fakultet osnovan 2003. godine, kao prvi privatni akreditovani fakultet u oblasti ekonomije i menadžmenta. Takodje, od 2007. godine, fakultet je pridružena članica Instituta za strategiju i konkurentnost (Institute for Strategy and Competitiveness) Harvard poslovne škole (Harvard Business School), čije metode primjenjuje u nastavi.

Koncept je postavljen i zasnovan na razmjeni znanja i iskustava, kao i širenju mreže kontakata izmedju onih koji će ovaj program izvoditi. Radi se o potrebi da se razumije vrijeme u svijetu novih tehnologija, o tome kako se adaptirati i kako transformisati nove poslovne modele. Ovaj studijski program će studentima pružiti ona znanja i vještine, koje su neophodne za uspješno upravljanje poslovnim procesima u digitalnom okruženju. Učešće eksperata u nastavi i radionicama, osnivanje talent timova, izrada studija slučaja i obavljanje stručnih praksi, samo su neki od primjera planirane saradnje. Master program Digitalna transformacija, jedinstven spoj biznisa i informacionih sistema, prvi je akreditovani program te vrste u Srbiji.

Stepen u kojem kompanije sprovode digitalnu transformaciju još uvek dovoljno ne prati brz rast, razvoj i inovativnost tehnologija. Zašto je to tako? Zato što digitalna transformacija podrazumjeva izmedju ostalog i promjenu načina razmišljanja i state of mind svih zaposlenih. Pokretač i alat digitalne transformacije jeste tehnologija ali osnova na svim nivoima su ljudi. Kao kompanija čiji je strateški put upravo digitalna transformacija, M&I Systems ovu saradnju vidi kao priliku da se uključi i da svoj doprinos u razvoju svijesti o novim tehnologijama i razvoju novih stručnjaka.