Studije slučaja

PočetnaO namaM&I Group UspehStudije slučaja

MaxBet

MaxBet je kompanija koja konstantno raste, razvija strategije, povezuje interesovanja i traga za novim izazovima. Visoka rangiranost na tržištu ostvarena je kroz približavanje igračima, lokalima na pažljivo odabranim lokacijama, čime se kreira moćna mreža u oblasti igara na sreću. Misija kompanije je postavljanje novih standarda u oblasti poslovanja u igrama na sreću. Praćenjem najnovijih dešavanja iz oblasti sporta i sportskog klađenja, obezbjeđuje se najbrži protok i dostupnost informacija svim korisnicima, čime se omogućuju najbolji uslovi za igru i zabavu.


Maxbet je kao brzo rastuća kompanija vrlo rano prepoznao važnost uređenja poslovnih procesa kao osnov uspešnog poslovanja. Analiza poslovnih procesa je kao krucijalnu tačku unapređenja ukazala na implementaciju takvog softverskog rješenja koje će digitalizovati raznovrsne poslovne procese, sistemski pokriti brojne aktivnosti iz različitih sfera poslovanja kompanije i konačno omogućiti jedinstven i konsolidovan pregled poslovanja za menadžere svih nivoa i brz i jednostavan pristup ključnim informacijama. Stoga, jedan od osnovnih ciljeva projekta bio je razvoj i implementacija sistema poslovne inteligencije koji će integrisati brojne interne i eksterne izvore podataka i centralizovati iste u jedinstveno analitičko skladište podataka, te omogućiti pregled informacija kroz različite forme vizuelizacije i jednostavne akcije nad podacima u cilju automatizacije procesa.

Rezultat dugogodišnje saradnje i brojnih projekata u domenu poslovne inteligencije:
Jedinstvena analitička baza – jedinstvena slika i pregled poslovanja u zemlji, inostranstvu i online
Analitička platforma kao temelj data-driven kompanije
Analiza performanse poslovanja kako globalnog portfolija, tako i pojedinačnih linija poslovanja - kladionice, slot, ugostiteljstvo, mjenjačnice
Automatizacija procesa izvještavanja
Brz i vizuelan pristup informacijama u dinamičnom okruženju prilagođen različitim poslovnim ulogama
Self – service analitika za kreativno rješavanje poslovnih izazova od strane različitih nivoa korisnika

Implementacija BI rješenja kompaniji MaxBet je omogućila konsolidovan pogled na poslovanje, monitoring procesnih aktivnosti i brz i jednostavan pristup ključnim informacijama neophodnim za pouzdano odlučivanje i pravovremene akcije. Brže i preciznije izvještavanje, analiza i planiranje ubrzava i poboljšava proces odlučivanja, povećava operativnu efikasnost, zadovoljstvo zaposlenih i klijenata, i u konačnici generiše konkurentnu prednost. Sistem poslovne inteligencije sa centralizovanom bazom podataka je tako koncipiran da lako integriše nove izvore podataka i transformiše ih u relevantne informacije prikazane na način i u formatu koji odgovara roli. Sistem koji omogućava zaposlenima da se igraju sa podacima i svakodnevno potvrđuju slogan kompanije ’Život je igra!’.